Äntligen är midsommarveckan över!!

Midsommar i all ära, äta god mat och med nära och kära...men allt slit hela veckan före midsommar förstör ju både humöret och orken. Folk är som gamar dagarna före sådana dagar...som min kamrat Fjun sa för någon dag sen "alltså...jag kan förstå att man beter sig såhär om domedagen vore på lördag"...men midsommar!? Nåja, resultatet av att jobba i matbutik (speciellt i fruktavdelningen med färskpotatis på extrapris och jordgubbar alla sliter och drar i) är att man egentligen inte orkar något när det väl lugnar ner sig.

Midsommarafton spenderade jag och K hos en arbetskamrat och hennes sambo. Där fanns även sambons kompis och hans Amstaff...vilket muskelberg säger jag bara...hunden alltså. Jättetrevlig hund, vi var dock lite reserverade till att Pollux skulle hålla på så mkt med honom för han kan vara väääldigt påfrestande, och smäller det så smäller det ordentligt...men amstaffen var väldigt tålmodig och på slutet skuttade han till och med runt lite med "pricken".
Såå, iaf...blev grillning och lite kubb. Mkt trevligt men jag var som sagt helt slut...lyckades iaf få i mig en cider och en öl  på 4-5 timmar (!?) :P

Idag är det ju kanonfint väder, måntro vad man ska hitta på!?

Vi har ju då kommit fram till att vi vill göra något åt vardagsrummet då det känns som "en bunker" och "en unkarlslya"...lite färg vill vi ha. Har pratat om en fondvägg, men kom sedan på att man kanske kan slänga upp nån självhäftande väggdekoration eller en schablon av något slag...finns jättefina.

   

        


     


För att visa några.


Jag vill åka till IKEA!!!! Någon som vill me? :P K är så tråkig :(

//e

På kurs med Kurt

Idag är det måndag...har varit ledig 5 dagar men kändes som två. I alla fall....3 av dessa dagar har vi varit på Hundkurs med våran lilla kille. På fredagen började vi med teori, kursledare var Bernt Hasselström. Pollux fick för första gången sitta ensam så länge i sträck, var väl några timmar (bortsett från då han blev kissad och så). Han satt och skrek huuuuuur länge som helst, tills han tappade rösten tror jag. Han hade ju dock sällskap av stövaren Keno, även om dom inte kunde nå varandra...stackars Keno som fick sitta å lyssna på gaphalsen så länge :P

Lördagen var praktik hela dagen. Vi började med att var och en (alla hundar satt i bilarna) fick visa upp sin hund, visa upp sitt, hit och fot. Sedan fick man ris och ros samtidigt som tips och demonstrationer av Bernt hur man skulle göra, vad som var fel osv. Sedan fick vi vara två och två, träna samma övningar med hundarna men samtidigt gå närmare och närmare så att man fick träna på att behålla fokus med hunden trots att det var andra hundar nära. Och så blev det fler och fler tills alla hundar fick vara ute. Kanonbra måste jag säga. Och Pollux betedde sig exemplariskt, tack vare husse som gick med honom antar jag ;)


Pollux fann en vän i lajkan Igor, som är på dagen lika gammal.






Söndag var också praktisk. Men det regnade hela dagen så både hundar och förare blev less och frustrerade. Men det var i princip samma övningar som på lördagen men liite mer avancerade. Som att dom skulle sitta/ligga kvar när man gick en bit ifrån, lite sicksack övningar mellan de andra hundarna och inkallning. Pollux som avskyr att bli blöt och kall tyckte att det blev jättejobbigt och lessnade fort så han fick vila från övning resten av dagen.

Lite bilder på killen:


Kryper på stolen under bordet.                                 Lerig om nosen, skulle dricka ur ett dike


Sov på vägen hem.                                                     Bytte position efter mååånga mil.

RSS 2.0